tiistai 26. helmikuuta 2013

Lähtötasotesti ja EFCELT

EF Kielimatkojen alussa järjestetään lähtötasotestit, joiden perusteella oppilaat jaetaan viiteen eri ryhmään. Me suomalaiset harvoin sijoitumme kahdelle alimmalle tasolle hyvän koulutusjärjestelmämme vuoksi. Testi koostuu lähinnä monivalintatehtävistä, mutta sen lopussa oli lyhyt kirjoitelmakin. Siinä oli myös kuulunymmärtämistehtäviä. Mitään suullista osuutta siihen ei kuitenkaan liittynyt. Lähtötasotestiä ei kannata missään nimessä stressata, sehän vain takaa oikeantasoista opetusta sinulle. :) On helpottavaa kun testitulosten perusteella jaetuilla ryhmäläisilläsi on siten suht samantasoinen kielitaito. Mä ainakin koin sen mukavaksi, kun en ollut ainoa joka vähän takelteli puheessa tai oli pihalla siitä mitä tapahtui - ei toki pahasti, mutta kuitenkin välillä vähän. :D


EFCELTin arviointitaulukko x

Kurssin lopussa sitten kaikki tekevät EF Cambridge English Level Testin eli EFCELTin. Se on EF:n yhteistyösä Cambridgen yliopiston kanssa tehty testi joka mittaa kattavasti englanninkielen tasosi. Samalla näet ehkä itse kehityksesi kielimatkan aikana verrattuna lähtötasotestiin. Testit ovat siis melko samantyyppisiä, mutta EFCELT on ehkä hivenen hankalampi, eikä siinä muistaakseni ollut mitään kirjoitelmaa... Lähinnä siis monivalintoja kielioppiin, kuunteluun ja viestintään liittyen. EFCELT-todistus jaetaan viimeisenä päivänä Graduation-tilaisuudessa, jossa kaikki oppilaat saavat myös EF:n jenkkityylisen valmistujaislakin!:) Todistuksesta on hyötyä sitten tulevaisuudesta esim. kesätöitä hakiessa, kun on jotain näyttöä todisteeksi kielitaidostaan. 

EF:n sivuilta löytyy myös jonkinlainen EFCELT-testi, jota voi testailla kotona. Itse testasin sitä ennen matkaa, joten todellisen testin sisältö ei tullut niin suurena yllätyksenä. Aika samantapaisia kun nuo olivat. Testin voit käydä ilmaiseksi halutessasi tekemässä täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti